Gå tilbage

Foråret betyder at nu er den bedste tid at gøde dine planter, trimme dem, eller hvad der nu er nødvendigt. Vi har samlet fem gode tips til forårspleje af dine grønne skatte, som du kan læse forneden. Mangler du planter? Så kan du finde utallige slags i Min Blomst, Sinnerup og Føtex. Vi ses!

1. Omplant dine grønne planter
Ny muld er fuld af næring, og dine planter vil elske at få frisk ny jord. Du kan købe pottemuld i de fleste blomsterbutikker og velassorterede supermarkeder, men husk at læse op på hvilken der er den rigtige for dine planter.

2. Mere vand
Dine planter har sikkert haft brug for langt mindre vand hen over vinteren, men nu er vækstsæsonen kommet, og derfor er det vigtigt at du vander mere. Husk at vande i underskålen, da du derved mindsker risikoen for råd.

3. Husk at gøde
Nu, og resten af sommeren, er det bedste tidspunkt at gøde på. Gødning kan fås i forskellige varianter, men vi er særligt glade for pinde-versionen. Spørg hos din blomsterbutik!

4. Af med alt det døde

Hvis din plante har døde blade eller grene der ser lidt trætte ud, så vær ikke bange for at skære det af. Det får planten til at sætte flere grene andre steder, og til at vokse sig stor og flot.

5. Pas på solen

Ligesom vi mennesker ikke kan tåle alt for meget sol, skal du også være opmærksom på hvor meget sol dine planter får i sommerperioden. De fleste kan nemlig ikke tåle direkte sol. Derfor er det vigtigt at læse op på deres behov. Mange planter har det dog bedst i indirekte sol.