Kronen Vanløse

Pop-up butik med Under The Mango Tree

19. til 21. juni 2019

håndvævet puder fra pop-up butik Under The Mango Tree

Mød Under The Mango Tree som støtter op om lokale forsøg på at fastholde og udvikle vævertraditionen på Filippinerne. Hos Undet The Mango Tree pop-up shoppen finder du håndvævet puder fr Filippinerne og konceptet er non for profit. 50 kr. pr. pudebetræk går direkte tilbage til væverne bag de smukke håndvævede stoffer. Fra d. 20.-23. juni kan du møde Under The Mango Tree som står ved Neye. Tag et kig forbi og find eksklusive og unikke puder i lækre design.

Historien bag -

Vævningen hedder Inabel og stammer fra Filippinernes nordligste region, Ilocos. Ordets grundstamme er ‘abel’, der betyder at væve. Direkte oversat betyder verbet ‘inabel' ‘håndvævet stof’ på det lokale sprog. Inabel væves på gamle trævæve. Det tager alt fra én dag til to uger at klargøre en væv afhængigt af mønsteret. En dygtig væver kan væve to en halv til fire en halv meter stof på en dag afhængig af mønsteret. Kvinder har vævet Inabel af lokalt bomuld på Filippinerne i 4-500 år. I 1800-tallet var stofferne populære i Europa.

Nutiden -

I dag er der få, primært ældre kvinder der væver. De unge vil have bedre betalte jobs. En væver modtager ca. 4 kr. for en meter vævet stof. Bomulden er skiftet ud med rest-polyester fra den voksende lokale tekstil industri og den lokale bomuldsproduktion er uddød. Den lokale efterspørgsmål på inabel er nærmest ikke eksisterende. Mellemmænd køber billigt hvad væverne kan producerer og sælger dyrt til udlændinge i Manila