Kronen Vanløse

Sinnerup - BÆREDYGTIGE URTEPOTTER

29. september 2019

Tidens trend - BÆREDYGTIGE URTEPOTTER

For mere end 100 år siden opfandt mennesket plastiken, og det blev hurtigt en del af vores hverdag, da det nemt kunne bruges til at løse hverdagens små udfordringer. Plastik er nemlig et praktisk materiale, som vi bruger og er i kontakt med hver eneste dag, da det gør vores liv mere bekvemt: Køleskabet, skålen, drikkedunken, tandbørsten, mobilcoveret og kuglepennen for bare at nævne nogle få. Plastik er overalt, virkelig overalt. For plastik er ikke et praktisk materiale, når det kommer til naturen. Det tager nemlig 400-500 år om at blive nedbrudt.

Sinnerups Scilla og Siggi urtepotter er lavet af genbrugsplast, der skaber en holdbar, let urtepotte med et naturligt og robust udseende. Det betyder, at der nu ligger plastik i naturen og havet, som hober sig op. Dyr på land og i vand tager let fejl af plastikken og tror det er mad, hvilket betyder, at de bliver syge og dør. Naturen lider altså under menneskets store plastforbrug, og vi må derfor gøre vores bedste for at holde verden mere ren. ”SINNERUP VIL DERFOR VÆRE MED TIL AT HJÆLPE MED PROBLEMATIKKEN MED PLASTIK OG SAMTIDIG BERIGE VORES LIVSSTIL MED POTTER OG BAKKER.”

De benytter derfor genbrugsplast til at skabe smukke urtepotter, da plastaffald er en kostbar ressource, der sagtens kan bruges igen og igen. Affaldsplast fra fabrikker og plastik fra genbrugsstationer bliver samlet ind og kombineret med stenpulver og træpulver, som ender ud i moderne og enkle urtepotter og bakker, der passer ind i enhver indretning. Denne kombination betyder, at urtepotterne allerede kan nedbrydes efter 10 års brug, og derfor med god samvittighed kan pynte i vindueskarmene.

Deres Scilla og Siggi urtepotter er altså lavet af genbrugsplast, der skaber en holdbar, let blomsterpotte, der har et naturligt og robust udseende, der kan nedbrydes allerede efter 10 års brug. Sinnerup håber, at dette design kan være med til at gøre en forskel, så verden kan blive en lille smule smukkere. Ikke desto mindre i de mange blomsterrige hjem.”

Se også Sinnerups nye katalog Sinnerup katalog